Activiteiten rond de kerstperiode in Bavel

Op de website www.kerstinbavel.nl kunt u de actuele stand van zaken bekijken rondom de activiteiten georganiseerd in Bavel rond de kerst en nieuwjaar.

17 december 19.00 BINGO via de computer (ZOOM)

Omdat de lampionnenoptocht helaas niet door kan gaan, organiseren we die avond een online BINGO. Kaarten (zelf printen) met plaatjes die je af kunt kruisen. Je hoeft niet goed te kunnen lezen, want je krijgt de plaatjes te zien. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar: bingo17dec2021@kerstinbavel.nl je krijgt dan een bingokaart en een link naar de zoom-meeting van die avond opgestuurd. We spelen eigenlijk alleen voor de lol. Er zijn geen echte prijzen.


19 december Muziek op het plein

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur zal “Troubadour” Roeland Stoop zijn klanken over het Jack van Gilsplein strooien. Je vindt hem naast de kerststal. Meezingen mag natuurlijk altijd! Vanuit Dorpshuis ’t Klooster ook dan warme chocolademelk, gluhwein en ander kerstlekkers verkrijgbaar.


30 december sport- en spelactiviteiten met Sport-BSO Teamplayers! 

Teamplayers Bavel organiseert in combinatie met Korenmolen de Hoop een sportieve en gezellige middag. Bij het kunstgrasveld en speeltuintje naast de molen zal Sport-BSO Teamplayers tussen 13.00 en 16.00 uur aanwezig zijn om voor alle kinderen sport- en spelactiviteiten aan te bieden. Aanmelden is hiervoor niet nodig en alle kinderen kunnen hierbij aansluiten, want #sportenisgezond! Alle ouders kunnen tijdens het wachten bij Korenmolen de Hoop genieten van lekkere glühwein en erwtensoep en een hoop gezelligheid! Ook voor de kinderen is er na het sporten warme chocolademelk! 
Het belooft dus een gezellige en sportieve middag te worden in ons mooie dorp Bavel!


24, 25 en 26 december Kerkdiensten

Op 24 december om 17.00u een speciale viering voor en door kinderen.

24 december om 22.30u de nachtmis.

Op 25 en 26 december om 11.00u een Eucharistviering


31 december (9-12uur) Nieuwjaorke Ouwe (heel Bavel)

Het is al een hele oude traditie, dat de Bavelse jeugd op oudejaarsdag langs de deuren gaat. Alleen of met een groepje. Met of zonder ouder(s) brengen zij het lied “nieuwjaorke ouwe, de katjes zijn verkouwe” ten gehore. Aan het eind verwachten zij een klein zakcentje of een kleine versnapering. Hiermee voorkom je dat het lied “hang de gierige bok maar uit” door de straat zal klinken. Moe en koud geworden? Tussen 10.30 en 12.00 uur kun je even nieuwe energie opdoen met een warme chocomel. Meer info op de facebook-pagina. klik hier.


9 januari Kerstboomverbranding (evenemententerrein)

Op het grasveld Kapittelhof/hoek/Abdij van Thornstraat.
Vanaf 18.00 uur kerstbomen inleveren. Om 19 uur de prijsuitreiking en dan …. de fik erin.
Voor elke ingeleverde boom ontvang je een snoepje en een lootje. Om 19.10 begint de loterij van de kerstbomen. Zorg dat je erbij bent. De brandweer houdt alles natuurlijk goed in de gaten. Er mogen niet meer dan 300 bomen op de stapel. De rest wordt meegenomen en tot compost gemaakt.


9 januari verschoven naar 16 januari Nieuwjaarsconcert Harmonie (Tussenpauz)

(onder voorbehoud van de dan geldende corona regels) In de Tussenpauz om 15.00 uur.
Deze muzikale start van het jaar voor alle dorpsbewoners, jong en oud, mag u niet missen. De harmonie strooit zijn klanken, waaronder natuurlijk de Radetzky mars weer uit aan het begin van het jaar.
De toegang is gratis en het nieuwe jaar zal worden ingeluid met een spetterende toast en het uitwisselen van goede voornemens.


Onderstaande evenementen zijn helaas afgelast ivm covid 19 maatregelen.

17 december Lampionnenoptocht (Jack van Gilsplein)

18 december Kerstconcert St. Caecilia (Kerk)

18 december Kerstbingo (’t Karrewiel).

19 december Ribz & Friends Kerstconcert (’t Karrewiel)

%d bloggers liken dit: